Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


ELKE ORGANISATIE KENT (ONNODIG) ZIEKTEVERZUIM

Heeft u zelden zieke werknemers? Dan kunt u zich gelukkig prijzen. Hiermee is echter niet gezegd dat mensen binnen uw organisatie niet richting burn-out, depressie of erger gaan. Ook binnen uw organisatie is dit een valkuil. 

Iedereen kan een keer ziek zijn. Het landelijk ziekteverzuim ligt gemiddeld rond de 3%. In sommige branches ligt het percentage hoger en in andere weer lager dan gemiddeld. Zowel de uitschieters naar boven als naar beneden vragen onze aandacht.

Het kan zijn dat mensen zich niet ziek melden, terwijl zij wel ziek zijn. Loyaliteit naar de organisatie kan een oorzaak zijn. Het kan echter ook dat de medewerker in kwestie niet wil laten weten dat hij ziek is vanuit carrièreperspectief of om andere redenen.


WERKGEVERS WORDCLOUDVEEL VRAGEN OVER ZIEKTEVERZUIM VRAGEN OM ANTWOORDEN

Binnen veel organisaties heersen veel vragen omtrent ziekteverzuim en vooral het voorkomen daarvan. Sportprogramma's, een gezonde kantine en andere vitaliteitmaatregelen worden nu al vaak getroffen binnen organisaties. Echter, vitaliteit is meer dan gezond eten en bewegen.

Veel organisaties hebben behoefte aan preventie van ziekte en werkverzuim voorkomen. Werkverzuim kost een werkgever altijd geld. De zieke medewerker moet worden vervangen, het werk verloopt vertraging op en er komt extra druk bij collega’s. Ziekteverzuim kost werkgevers elk jaar miljarden euro’s. Ook of juist in een hoogconjunctuur. 

Vitaliteit Groep Nederland geeft antwoord. Een preventief programma waar iedere werknemer aan kan meedoen en dat zelfs als secundaire voorwaarde kan worden gezien. Werknemers én werkgevers zijn gebaat bij de VQ Vitaliteit Analyse.

Wilt u vrijblijvend met onze senior Vitaliteit Consultant hierover sparren, neem contact op met Martin Jan Melinga.20200202 FP Zakelijke markt zorgverlener

VQ ADVIESRAPPORT

De Vitaliteit Consultant kan in een kort tijdsbestek een analyse maken van uw organisatie. Hij schrijft a.d.h.v. deze invenstarisatie een rapport dat voor u de basis is om verdere stappen te ondernemen voor een blijvende vitaliteit. 

Wanneer u na het adviesrapport kiest voor de VQ Vitaliteit Analyse (1-3 maanden) of een Vitaliteit Programma (ca. 12 maanden), dan worden de kosten van het adviesrapport in mindering gebracht op de nieuwe offerte.

Wij horen graag van u. Onze senior Vitaliteit Consultant Martin Jan Melinga maakt graag een afspraak met u. Ga naar
contact om te mailen of te bellen.Wilt u of wil uw HR-afdeling meer informatie over Leefstijl Gezondheidszorg? Lees het rapport "Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040" of de samenvatting daarvan. Klik op de afbeelding in de rechterkolom en download via de site van Stichting IGZ Plus.