Het collectieve VitaliteitQuotient voor u en uw medewerkers
Bij veel organisaties en ondernemingen wordt leefstijl, vitaliteit en gezondheid steeds actueler. Stress op het werk (en thuis) zorgt bij 1 op 7 medewerkers voor mentale en fysieke klachten, zoals burn-out en depressie en (mogelijk) ziekteverzuim. En dan is er sinds maart 2020 de coronacrisis die invloed heeft op uw bedrijfsvoering.

Met Human Capital Performance (HCP) heeft u een tool in handen waarmee u (weer) kunt werken aan perspectief voor uw organisatie en uw medewerkers. HCP is een preventief instrument die ook na de crisis functioneel is en ziekteverzuim voorkomt en uw doelstellingen weer binnen bereik haalt. Protection by VitaliteitQuotient.

klik op de afbeelding om de brochure Human Capital Performance | Werkgevers te downloaden


20200202 Over ons werkgevers hal gebouwHuman Capital Performance
| partner in vitaal ondernemerschap
Vitaliteit Groep Nederland heeft na jaren onderzoek, in 2016 het VitaliteitQuotiënt ontwikkeld. Dit universele instrument bepaalt periodiek de vitaliteit van zorgconsumenten en (dus ook) van uw medewerkers. Het VitaliteitQuotiënt wordt individueel berekend en kan desgewenst ook per groep, afdeling of voor uw gehele organisatie worden bepaald.

In veel cao's wordt al rekening gehouden met vitaliteitprogramma's. Echter, vitaliteit (volgens onze definitie) is niet alleen bewegen, sporten en gezond eten. Wij hanteren deze definitie:  

"Vitaliteit is de mentale en fysieke veerkracht en weerbaarheid om
de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel privé als qua werk."

Iedereen, dus ook u of uw werknemer, kan in omstandigheden komen die van invloed zijn op werk en privé. Het bijzondere van het VitaliteitQuotiënt is dat zowel naar de persoonlijke situatie als de situatie bij u als werkgever wordt gekeken. Deze twee beïnvloeden elkaar continu, positief of negatief.

Vanaf 2021 biedt Vitaliteit Groep Nederland het collectieve VitaliteitQuotient aan, de VQ-analyse. De VQ-analyse is onderdeel van Human Capital Performance en is vooralsnog gericht op het MKB tot 250 medewerkers.


BASIS foto HCP5 Reflectie globe man TEKST01 Check Je Vitaliteit V1

Human Capital Performance | perspectief en reflectie
Uw medewerkers zijn door u met beleid uitgekozen voor hun functie en bijbehorende werkzaamheden. U investeert jaarlijks op allerlei manieren in uw werknemers om samen met u de beoogde doelstellingen te behalen.

Toch komen elk jaar medewerkers in de ziektewet, verdwijnen medewerkers na een korte tijd uit uworganisatie of zijn niet productief of minder productief. Eén van bovenstaande diensten geeft u als werkgever de benodigde tools om de werkzaamheden van uw medewerkers te optimaliseren. Iedere werkgever is dat maatwerk met als basis het VitaliteitQuotiënt als universele tool.

Juist nu, tijdens de coronacrisis, is het tijd voor (zelf) reflectie en perspectief. Reflectie geldt voor uw organisatie en uw medewerkers. Hoe zijn zij deze tijden doorgekomen. Perspectief vindt u door reflectie en door de toepassing van Human Capital Performance. U kunt beginnen met een HCP-adviesrapport die een actueel beeld geeft van hoe uw organisatie ervoor staat.

Wilt u of een van uw medewerkers van HRM nu al een vrijblijvend gesprek, dan kunt u contact opnemen  Martin Jan Melinga (contactpagina). Martin Jan is lid van de directie en senior Vitaliteit Consultant. Wij wijzen u ook graag op onderstaand rapport van Stichting IGZ Plus, waarin uitgebreid het VitaliteitQuotiënt wordt besproken.


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002

 

Vitaliteit Groep Nederland en Stichting Leefstijl Gezondheidszorg
Het rapport 'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040' omschrijft in 175 pagina's waarom onze huidige, reguliere gezondheidszorg (en haar visie) niet meer voldoet in de 21ste eeuw. 

Het rapport bevestigt tevens de Visie van Vitaliteit Groep Nederland en die van Human Capital Performance.Er is ook een verkorte versie (samenvatting) beschikbaar en een op de coronacrisis geschreven Addendum.

Klik op bovenstaande afbeelding en download het rapport, samenvatting of Addendum. Uiteraard zijn wij beschikbaar om een persoonlijke toelichting te geven wat betreft uw huidige situatie.