Groei, ontwikkeling en inzicht voor uw medewerkers

Bij veel organisaties en ondernemingen wordt leefstijl, vitaliteit en gezondheid steeds actueler. Stress op het werk (en thuis) zorgt bij 1 op 7 medewerkers voor mentale en fysieke klachten, die (mogelijk) leiden tot werkverzuim. Daarnaast heeft sinds maart 2020 de coronacrisis invloed op uw bedrijfsvoering.

Met het concept Human Capital Performance (HCP) heeft u een krachtige tool in handen waarmee u (weer) kunt werken aan perspectief voor uw organisatie en uw medewerkers. HCP is een preventief instrument dat ook na de crisis functioneel is. Het voorkomt ziekteverzuim en brengt uw doelstellingen weer binnen. Protection by VitaliteitQuotiënt.

klik op de afbeelding om de brochure Human Capital Performance | Werkgevers te downloaden
20200202 Over ons werkgevers hal gebouw


Human Capital Performance | collectief VitaliteitQuotiënt

Vitaliteit Groep Nederland heeft na jaren onderzoek in de periode 2014-2016 de MFO-vragenlijst en het VitaliteitQuotiënt ontwikkeld. Met deze universele digitale vragenlijst wordt periodiek de vitaliteit van zorgconsumenten en (dus ook) van uw medewerkers gemeten. Het resultaat wordt uitgedrukt in een quotiënt: Het VitaliteitQuotiënt (VQ). Dit wordt individueel berekend en kan desgewenst ook per groep, afdeling of voor uw gehele organisatie worden bepaald.

In veel cao's wordt al rekening gehouden met vitaliteitprogramma's. Echter, vitaliteit (volgens onze definitie) is niet alleen bewegen, sporten en gezond eten. Wij hanteren deze definitie:  

"Vitaliteit is de mentale en fysieke veerkracht en weerbaarheid om
de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel privé als qua werk."

Iedereen, dus ook u of uw werknemer, kan in omstandigheden komen die van invloed zijn op de werk- en/of privésituatie. Het bijzondere van het VitaliteitQuotiënt is dat zowel naar de persoonlijke situatie als de situatie bij u als werkgever wordt gekeken. Deze twee beïnvloeden elkaar continu, positief en negatief.

Vanaf 2021 biedt HCP Consultancy Network het collectieve VitaliteitQuotiënt aan in de vorm van de VQ-analyse. Lees het volledige HCP-concept door op onderstaande afbeelding te klikken of lees verder onder de foto.


BASIS foto HCP5 Reflectie globe man TEKST01 Check Je Vitaliteit V1


HCP Consultancy Network | partner in vitaal ondernemerschap

Uw medewerkers zijn door u met beleid uitgekozen voor hun functie en bijbehorende werkzaamheden. U investeert jaarlijks op allerlei manieren in uw werknemers om samen met u de beoogde doelstellingen te behalen.

Toch komen elk jaar medewerkers in de ziektewet, verdwijnen medewerkers na een korte tijd uit uw organisatie of zijn minder productief. Human Capital Performance  zijn diensten die u als werkgever de benodigde tools geeft om de werkzaamheden van uw medewerkers te optimaliseren.

Onze HCP-diensten zijn maatwerk voor iedere werkgever.

U kunt beginnen met een HCP-adviesrapport, waarmee u in 2-4 weken een actueel beeld krijgt van hoe uw organisatie ervoor staat.Vrijblijvende afspraak met een vitaliteit consultant

Een eerste vrijblijvende telefonische of beeldbelafspraak kan veel duidelijkheid geven. Voor zowel de opdrachtgever als de Vitaliteit Consultant is daarna een persoonlijke afspraak op uw locatie van belang voor wederzijds vertrouwen en uiteraard om de werkplek van de opdrachtgever te leren kennen.  

Voor direct contact kunt u bellen (06 - 42 93 13 46) of mailen met Martin Jan Melinga, directeur HCP Consultancy Network.


20210301 Banner druppel HCP nieuwe pexels photo 3587015 drop in water V1
Klik op de afbeelding om naar de naar de site van HCP Consultancy Network te gaan.


Human Capital Performance
| voor werkgevers én werknemers

In 2021 is het collectieve VitaliteitQuotiënt geïntroduceerd onder de naam Human Capital Performance (HCP). Het HCP-concept wordt uitgevoerd door het HCP Consultancy Network, onderdeel van Vitaliteit Groep Nederland BV.

Deze organisatie bestaat uit HCP-partners,  allen zelfstandige professional, die door Vitaliteit Groep Nederland intern zijn opgeleid en werkend onder licentie.