Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Behalve dat je een inkomen verkrijgt door werk, kan werk ‘problemen’ met zich mee brengen. Bijvoorbeeld werkstress (of privéstress, die je meeneemt naar je werk). Dit kan resulteren in overspannenheid of burn-out.

Je kunt ook te maken krijgen met pesten, onderwaardering, vervelende collega’s of andere zaken die jou het plezier tot werken ontnemen. Maar ... ontslag is geen optie, omdat dan je inkomen lager wordt en jouw (financiële) verplichtingen onder druk komen te staan. 

Allemaal problemen die te maken hebben met jou (mentaal of fysiek) en/of je omgeving. Met het doen van de digitale test VitaliteitQuotiënt kunnen wij, in combinatie met een gesprek, analyseren waar bij jou de problemen liggen en belangrijker nog, wat gedaan kan worden deze op te lossen.


20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal


Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen”. Je vertelt dat je collega’s hebt die continu hun werk op jouw bureau leggen en jij voert het (zonder klagen) keer op keer uit. Je eigen werk komt hierdoor onder druk, waardoor je leidinggevende veel kritiek op jou heeft waartegen jij je niet kunt verweren.

Het resultaat is dat je tijd te kort komt en de werkstress alleen maar toeneemt. Je gezin klaagt dat je vaak laat thuis bent en in het weekend ook nog aan het werk bent. Een burn-out ligt op de loer.


werk en vitaliteit - pesten - vitaliteitgroep.nl

Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Ontslag
  • Loopbaan-/opleidingoriëntatie
  • Re-integratie
  • Werk-/schoolgerelateerde (psychische) problematiek/werkstress/burn-out
  • PestenAanbod Vitaliteit Experts

Wanneer jouw VitaliteitQuotiënt (test + gesprek) is berekend, wordt duidelijk wat er specifiek voor jou nodig is om bovengenoemde problemen op te lossen. Voor nu en in de toekomst. Het veranderen van gedrag (assertiviteit) zal één van de basiszaken zijn die veranderd dient te worden. Een traject met één van onze Vitaliteit Experts biedt uitkomst.

Het traject is afhankelijk van jow wensen en de Vitaliteit Expert van jouw keuze. Naast assertiviteit, is werken aan een betere verdeling van je tijd tussen werk en privé een goede insteek. Stress (zowel thuis als op het werk) kan hiermee worden voorkomen. De coach zal onderzoeken hoe jij je gedrag kunt veranderen om naar een gezonde werksituatie te komen.


werk en vitaliteit -relax - vitaliteitgroep.nl

Werk en de Vitaliteitfactor (preventief)

Het VitaliteitQuotiënt is ook preventief inzetbaar. Wanneer jij jouw VitaliteitQuotiënt hebt laten uitrekenen, kun je dit periodiek herhalen. Wij hebben speciaal hiervoor een abonnement op de Vitaliteit Expert, waardoor je bijvoorbeeld 4x per jaar een gesprek hebt met de Vitaliteit Expert van jouw keuze. 

Doordat jouw omgeving continu verandert (denk aan: werk, relaties, inkomen et cetera) kan het VitaliteitQuotiënt, al is het maar tijdelijk, fluctueren. Jouw Vitaliteit Expert kent jou en weet wat jij nodig hebt om een maximale vitaliteit, zowel mentaal als fysiek, te bereiken.

Voor meer informatie over het abonnement op jouw Vitaliteit Expert kun je hier u contact met ons opnemen. Investeren in jouw vitaliteit voorkomt (hoge) kosten door ziekte, verlies van werk of andere problemen.


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002