Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Steeds minder mensen zijn aangesloten bij een kerk of bij een groep met duidelijke regels wat betreft normen, waarden, overtuigingen en leven. Hierdoor kunnen mensen zich stuurloos en verloren voelen. 

Vragen als “Wat heeft mijn leven voor zin?”, “Waarom leef ik eigenlijk?”, “Wat moet ik met mijn leven?” kunnen dan een rol spelen. Wanneer het antwoord op (één van) deze vragen onbeantwoord blijft, kan dit het gevoel van eigenwaarde aantasten en uiteindelijk leiden tot depressie.


20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nl Zingeving is het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of het trachten dit doel zelf te scheppen. Zingeving kan gebaseerd zijn op geloof, rede en esthetiek.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen”. Je vertelt dat je bent opgevoed in een gereformeerd gezin. De regels waren duidelijk, er was structuur en bepaalde dingen ‘deed je niet’, omdat dit ‘onfatsoenlijk’ was. Eenmaal volwassen vond je de regels van de kerk benauwend en heb jij je losgemaakt van het geloof of in ieder geval van de kerk.

Dit heeft lang als een bevrijding gevoeld, maar nu je ouder wordt, ben je ‘de weg kwijt’. Je hebt geen vervanging kunnen vinden voor de duidelijke regels uit jouw opvoeding, waarvan jij je hebt afgekeerd, maar die wel richting gaven aan jouw leven. Je bent zoekende naar ‘houvast’, naar een richting in je leven, een doel.Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn o.a.:

  • Levensvraagstukken
  • Geloofsvraagstukken
  • Burn-out
  • Depressie

Meer weten over Vitaliteit, Leefstijl en Gezondheid? Doe de gratis VQ-test via onze site: Check Je Vitaliteit. Klik op onderstaande afbeelding en doe de test.


20211010 Banner Rapport LGZ IGZ Plus pexels photo 1557853 knikker hand v1

 

HCP Consultancy Network | voor en door zelfstandige professionals
Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. 
 

20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002