Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


V
ITALITEITQUOTIENT -
MENTAALFYSIEK | OMGEVINGIn de Oudheid werd door o.a. Plato al uitgegaan van het feit dat lichaam en geest één zijn. Wij vinden dat dit ook zo is. Bijna iedereen weet dat een sportprestatie niet alleen een fysieke bezigheid is, je moet ook mentaal sterk zijn om bijvoorbeeld de marathon uit te lopen. Vitaliteit is overigens niet alleen sporten of goede voeding.

Klik op onderstaande afbeelding en doe de gratis VQ Vitaliteit Test via www.checkjevitaliteit.nl of lees onder de afbeelding verder over Fysiek.20200202 Check Je Vitaliteit Fysieke Vitaliteit V1 003

FYSIEKE VITALITEIT
Bij fysieke (lichamelijke) gezondheid zijn vergelijkbare deelgebieden als bij mentale gezondheid zichtbaar, deze worden alleen vaak anders ingevuld. Wij noemen hier de belangrijkste factoren van Fysieke Gezondheid:


Rust reinheid en regelmaat OMC Vitaliteit Centra
  • Voeding
  • Beweging (sport)
  • Rust
  • Genetische aanleg
  • (Chronische) lichamelijke ziekte
  • Mentale gesteldheid


Juist de combinatie van deze factoren maakt of jij je wel of niet ‘lekker in je vel’ voelt. We praten bewust niet van ‘goed’, tenslotte is dat een subjectief begrip en voor iedereen anders. Fysiek gezond zijn wordt door jou bepaald, bijvoorbeeld van a-sportief tot topsport. Dat wil niet zeggen dat degene die topsport beoefent een betere fysieke gezondheid heeft (in zijn of haar beleving) dan degene die geen sport beoefent. 

Fysieke Gezondheid is één van de drie hoofdgebieden van de Vitaliteitfactor waar Vitaliteit Experts mee werken. Fysieke Gezondheid is bij Vitaliteit Groep Nederland meer dan alleen lichamelijke gezondheid. Bewegen en voeding zijn de 3 andere bestandsdelen van het Fysieke deel van de Vitaliteitfactor:


20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nl Vitaliteit Groep Nederland streeft naar Leefstijl Gezondheidscentra die behandelaars of begeleiders hebben die juist op de diverse deelgebieden werkzaam zijn als generalist of specialist. Denk aan voedings- en bewegingsdeskundigen, fysiotherapeuten, maar ook coaches.

Stichting IGZ PLus heeft op 20.02.2020 hierover een rapport gepresenteerd aan kabinet, Tweede Kamer en andere beleidsbepalers in gezondheidszorg en daarbuiten. Via onderstaande afbeeling kunt u het rapport download via de website van Stichting IGZ Plus.


20211010 Banner Rapport LGZ IGZ Plus pexels photo 1557853 knikker hand v1


Meer lezen over Fysieke Gezondheid?

Ga naar de pagina LichamelijkBeweging of Voeding (rechter kolom)HCP Consultancy Network | voor en door zelfstandige professionals
Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. 

20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002