Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Iedereen maakt deel uit van onze samenleving, de maatschappij. De een heeft hierin een actievere rol dan de ander. Sommige zijn heel jong en gaan al dan niet naar school, anderen zijn oud(er), de een werkt, de ander is werkzoekende, gepensioneerd of afgekeurd. Kortom; iedereen heeft zijn of haar rol in de maatschappij, of je het nu wilt of niet.


20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal

Wanneer jij bewuste keuzes gaat maken om jouw rol in de maatschappij te veranderen, krijg je die rol en de regie zelf in handen.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen”. Je vertelt dat je als succesvol werknemer alles hebt wat je hartje begeert. Een boeiende baan, een lieve en mooie vrouw, leuke kinderen, een groot huis en twee auto’s voor de deur. Je gaat regelmatig uit met je uitgebreide vriendenkring en vindt het geen probleem de rekening op te pakken. Met je gezin ga je vier keer per jaar op vakantie in het buitenland. Kortom: het leven lacht jou toe. Maar dan slaat het noodlot toe: het bedrijf waar je altijd voor hebt gewerkt, gaat failliet.

Je zag ‘de bui al een tijdje hangen’, maar dacht dat het wel los zou lopen. En nu sta je op straat. Je hebt nog wat meegekregen om de eerste maanden financieel te kunnen overbruggen, maar dat potje is al snel leeg. Je gaat vol goede moed solliciteren om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Helaas gaat het in de hele branche slecht en je krijgt de ene afwijzing na de andere. Inmiddels stapelen de rekeningen zich op en teer je in op je spaargeld.



maatschappij en vitaliteit - bankroet - vitaliteitgroep.nl



De relatie met je vrouw komt onder druk te staan. Vakanties zijn van de baan en ook de avondjes uit zijn geschrapt van het programma. De auto’s zijn vervangen door één tweedehands exemplaar en je hebt noodgedwongen jullie huis in de verkoop gezet. Ver onder de verkoopwaarde wordt dit verkocht, waardoor een restschuld ontstaat.

Je voelt steeds meer de grond onder je voeten wegzakken en voelt je onder druk gezet door je vrouw en sociale omgeving. Steeds vaker zegt je ‘nee’ op uitnodigingen van de paar vrienden, die je nog over hebt.

Inmiddels woon je in een bescheiden flatje in een ander deel van de stad. Jij en je vrouw zijn bijna altijd samen thuis als de kinderen naar hun (nieuwe) school zijn. De relatie met je vrouw verslechtert. Zij wil dat jij weer zo snel mogelijk aan het werk gaat en genoeg geld verdient om haar oude levensstijl weer op te kunnen pakken. Zij toont weinig begrip voor jouw situatie. Uiteindelijk vraagt zij echtscheiding aan en neemt de kinderen mee.

Jij verhuist naar een 2-kamerappartement, dat je nog net kunt betalen. De maandelijkse alimentatie, de openstaande schulden e.d. laten je weinig financiële armslag. Van je aanvankelijke optimisme is niets meer over. Je vrienden zie je niet meer, je bent niet meer die vrolijke Frans die zij kenden. Je voelt je steeds eenzamer en somberder worden. Wat heb jij nodig om jouw leven een positieve wending te geven?


maatschappij en vitaliteit - eenzaam - vitaliteitgroep.nl


Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Baanverlies (bijv. a.g.v. ziekte)
  • Re-integratie
  • Relationele problemen (privé, werk, school etc.)
  • Angsten/remmingen/belemmeringen
  • Schuld & schaamte
  • Plotselinge crisis
  • Omgaan met handicaps en beperkingen

Aanbod Vitaliteit Experts

Wanneer jouw VitaliteitQuotiënt (test + gesprek) is vastgesteld, wordt snel duidelijk wat er voor jou specifiek nodig is om weer goed te kunnen functioneren.

Tijdens het eerste gesprek (intake) komt naar voren dat je op verschillende (deel-)gebieden problemen ervaart. Je voelt je somber en uitgeblust, hebt financiële problemen, juridische hulpvragen en van je rijke sociale leven is weinig over.

Kortom: Je ervaart klachten op alle deelgebieden van het VitaliteitQuotiënt:
Mentaal (Psychisch, Welzijn en Zingeving), Fysiek (lichamelijk) en Omgeving (Werk, Inkomen, Maatschappij, Sociaal, Juridisch).



maatschappij en vitaliteit - natuurcoaching - vitaliteitgroep.nl


Je psychische klachten zijn niet ernstig genoeg om te verwijzen naar een psychiater of psycholoog. Je gaat met een Vitaliteit Expert (coach) aan de slag om jouw mentale vitaliteit te verbeteren. De wandelingen in de natuur, die jij en je coach maken, geven veel verheldering en je bent ook in beweging. In dezelfde tijd krijg je adviezen van de voedingsconsulent, waardoor jij je al snel fitter voelt. Met de loopbaancoach ontdek je jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en bereid jij je voor op je eerste sollicitatiegesprek.

Door deze acties merk je dat je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde toenemen. Door jouw veranderde houding reageren de mensen uit je omgeving positiever op jou. Je neemt de uitnodiging van een kennis om iets te gaan drinken aan. Je sociale leven begint langzaam weer op gang te komen.

Ondertussen heb je met de financieel adviseur/crisismanager en de jurist gesproken over de oplossing van je financiële problemen en juridische zorgen. Een en ander is in gang gezet en dat stelt je gerust.

Doordat de Vitaliteit Experts een totaalpakket aan diensten bieden op alle deelgebieden van jouw VitaliteitQuotiënt (mentaal, fysiek, omgeving – o.a. werk & inkomen, sociaal-maatschappelijk, financieel, juridisch – kunnen alle (bijkomende) hulpvragen tegelijk worden aangepakt. 



20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002