Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


VITALITEITQUOTIENT - MENTAAL | FYSIEK | OMGEVINGAlles wat je doet in het leven heeft zowel mentale (psychische) als fysieke (lichamelijke) gevolgen. Zowel positief als negatief. Daarnaast heeft jouw dynamische omgeving ook nog eens invloed op jouw Vitaliteit.

Reden om regelmatig je Vitaliteit te checken. Klik op onderstaande afbeeliding en doe de gratis VQ Vitaliteit Test of lees onder de afbeelding verder over MENTAAL.


20200222 Check Je Vitaliteit deelgebied Mentaal druppel V1


Verschillende zaken hebben invloed op jouw mentale (psychische) gezondheid. De belangrijkste deelgebieden zijn:

Genetisch OMC Vitaliteit Factor
  • Voeding
  • Beweging
  • Rust
  • Genetische aanleg
  • Communicatie
  • Fysieke gesteldheid
  • (Chronische) lichamelijke ziekte

De individuele gebieden zijn niet de veroorzaker van klachten, maar een combinatie hiervan. Voeding is essentieel voor onze mentale (en fysieke) gezondheid. Denk aan de invloeden van roken, drank (ook koffie), medicatie en drugs, die een negatieve werking (kunnen) hebben. Minder voor de hand liggend zijn hormonen, zoals het stresshormoon cortisol en bijvoorbeeld adrenaline.


20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal


Ook hier zijn de combinaties tussen mentaal en fysiek duidelijk zichtbaar. Bij adrenaline bijvoorbeeld: bij voldoende aanmaak kan men op een hoger niveau presteren. Veelal is dit tijdelijk en zal het lichaam, maar ook de geest, gaan reageren met bijvoorbeeld vermoeidheid. Een groter bewijs voor een holistische aanpak is bijna niet mogelijk.
Beeldvorming Samenwerking OMC Vitaliteit Centra

Bij het meten van de vitaliteit zullen dus lichaam en geest meegenomen dienen te worden. De behandelaars (lees: begeleiders) zijn: coaches, trainers, psychiaters, psychologen, opvoeddeskundigen, logopedisten et cetera. 

Binnen het VitaliteitQuotiënt werken deze (mentale) Vitaliteit Experts samen andere Vitaliteit Experts (fysiek en/of omgeving). Samen begeleiden zij jou naar een optimale kwaliteit van leven in samenhang met alle eventuele beperkingen op mentaal of fysiek gebied. Leven met een optimale kwaliteit is met de juiste begeleiding voor iedereen mogelijk.

Meer lezen over Mentale Gezondheid?

Ga naar de pagina’s PsychischWelzijn of Zingeving (rechter kolom)


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002