Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Iedere overeenkomst is een juridische aangelegenheid; een auto kopen, een huis kopen, een huwelijk aangaan enzovoort. Zolang dat allemaal goed is geregeld, zal het VitaliteitQuotiënt op dit gebied 'groen' aangeven. Vaak zijn deze zaken echter niet goed geregeld en ligt een rechtszaak in het verschiet.


20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal


Bij schulden krijg je eerst met dwangbevelen en deurwaarders te maken. Een overeenkomst is vaak snel gesloten, maar als er problemen ontstaan, worden mensen afwachtend, reageren helemaal niet. De problemen worden daardoor alleen maar groter. Echtscheidingen komen, wat juridische problemen betreft, het meest voor en kunnen leiden tot langdurige rechtszaken en psychische druk of klachten.


Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen”. Je vertelt dat je sinds zes maanden bent gescheiden, je een eigen huis hebt en dat je ex-partner het huis heeft verlaten. Je loopt drie maanden achter met de betaling van de hypotheek en de voorbereiding naar de rechtszaken omtrent de scheiding en de omgangsregeling (2 kinderen) verloopt stroef. Je ex-partner reageert negatief op alles wat je zegt. Jullie hebben allebei een advocaat. Je loopt vast in de situatie. Wat heb jij nodig deze situatie positief te keren?


juridisch en vitaliteit - scheidend - vitaliteitgroep.nl


Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Echtscheiding
  • Conflicten tussen cliënten en instellingen (GGz/Zorg & Welzijn)
  • Geschillen met zorgverzekeraars of banken
  • Conflict met werkgever
  • Huisuitzetting
  • Huurconflicten
  • Aansprakelijkheidstellingen
  • Wettelijke cliëntondersteuning
  • Second opinions
  • Tuchtrechtprocedures

Aanbod Vitaliteit Experts

Ook in deze situatie is het van belang dat jij je VitaliteitQuotiënt laat berekenen. Uit onderzoek is gebleken dat de veranderde omstandigheden in de communicatie tussen beide ex-partners vaak het struikelblok is. Tenslotte stop je met een relatie die emotionele, juridische en financiële consequenties heeft.

De Vitaliteit Expert gaat samen met jou aan de slag om de vraag “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen” te kunnen beantwoorden. In dit geval zou een coach of mediator die jou begeleidt bij de scheiding een oplossing kunnen zijn om een rechtszaak te voorkomen. Gezien de complexe situatie zijn gesprekken met de kinderen (kindercoach) en met de ex-partner een optie om het proces beter te controleren, waardoor jij meer grip krijgt op de situatie en mentale klachten (of verergering daarvan) worden voorkomen. Voor meer informatie over het abonnement op jouw Vitaliteit Expert kun je hier contact met ons opnemen. Investeren in jouw vitaliteit voorkomt (hoge) kosten in de toekomst door ziekte, verlies van werk of door andere problemen.                  
20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002