De coronacrisis heeft invloed op jouw fysieke gezondheid
Door het coronavirus geeft maar weer eens aan hoe kwetsbaar wij zijn als mens, zeker met een onzichtbare en onvoorspelbare vijand (mutaties virus). Zeker in de beginfase (maart 2020) wist eigenlijk niemand of hij of zij nu echt besmet was of dat er sprake was van verkoudheid of andere klachten. De Corona-testen brachten gelukkig uitkomst, ondertussen weten meer dan 1 miljoen mensen dat ze besmet zijn (geweest) en duizenden mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Wanneer je corona hebt heb je diverse fysieke (en mentale) klachten. Maar ook na de ziekteperiode geeft corona een klachten beeld. Onze veerkracht en weerbaarheid (zie pagina Het VQ) worden op de proef gesteld. Corona geeft wel aan dat fysiek en mentaal met elkaar verbonden zijn. 

Hoe staan wij er voor is een vraag die gesteld wordt. Net als: 'Is er wel perspectief?' Moeilijke vragen, het antwoord is wel realiseerbaar. Jouw fysieke (en mentale) gezondheid is namelijk meetbaar door het VitaliteitQuotient.


Vitaliteit Groep Leefstijl pexels photo 3960967 kwetsbaar weerbaarheidHet VQ biedt perspectief (ook in de coronacrisis)
Waarom het VQ? Omdat jouw vitaliteit, leefstijl en gezondheid meetbaar zijn. Wanneer iets meetbaar is, kan je ook aan de slag met de dingen die niet goed gaan of juist wel goed gaan. Oftewel, behoud wat goed is, verbeter wat minder loopt in deze fase van je leven. Gezondheidsklachten zijn vaak ook een signaal. Fysieke klachten zijn gelukkig, meestal, sneller zichtbaar dan mentale of klachten uit de omgeving.

Deskundige hulp is aanbevolen en onze VQ Experts verwijzen u met mogelijk klachten naar de huisarts. Meten is weten en biedt perspectief, juist mentale gezondheidsklachten, zoals burn-out en depressie, zijn sneller te verhelpen wanneer u er op tijd bij bent. Het VQ biedt perspectief.


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002


Het VQ | Fysiek gezondheid = Lichamelijk + Bewegen + Voeding
Binnen het VQ is fysiek meer dan alleen lichamelijke gezondheid, voeding en beweging spelen ook een grote rol in onze fysieke gezondheid en dus in de VQ-test. Bewegen is heel belangrijk voor een mens en heeft een grote invloed op onze vitaliteit. Juist tijdens de coroancrisis belangrijk omdat wij veel thuis zijn. Ons lichaam heeft voeding nodig (brandstof) bij voorkeur zo gezond mogelijk. Juiste voeding beinvloed onze vitaliteit positief.

Het VQ Fysiek is jouw lichamelijke gezondheid, in combinatie met bewegen en voeding.

In samenwerking met Stichting IGZ Plus hebben wij een verkorte VQ-test ontwikkeld. Daarin kun je zien of je in groen-oranje-rood bent qua vitaliteit. Fysieke gezondheid wordt hierin meegewogen. De gratis VQ-test kun je doen door op onderstaande banner te klikken van onze voorlichtingssite www.checkjevitaliteit.nl 


Banner Manifest nieuwe pexels photo 2893687 perspectief toekomstLeefstijl Gezondheid biedt perspectief, zowel mentaal als fysiek

Vitaliteit Groep Nederland gaat er vanuit dat iedereen, vroeg of laat, behoefte heeft aan zorg binnen Leefstijl Gezondheidszorg, oftewel mentaal, fysiek en omgeving. Iedere Nederlander, van jong tot oud, is een consument (afnemer van zorgdiensten) en de logische combinatie is dan: zorgconsument.

De diensten worden geleverd door Leefstijl Gezondheid zorgverleners. Belangrijk voor u als zorgconsument is dat u invloed heeft op de geboden zorg en dat deze ook gecombineerd kan worden. Mentale- en fysieke gezondheid en uw dynamische omgeving hebben altijd met elkaar te maken, de coronacrisis toont dit eens te meer aan.

Alle ruim 17,4 miljoen Nederlanders hebben recht op maximale zorg, het rapport Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040 van Stichting IGZ Plus bevestigt onze visie, zie ook www.leefstijlgezondheidszorg.nl Tekent u ook ons Manifest?Meer informatie VitaliteitQuotient
Op deze website treft u meer informatie aan over Mentale Gezondheid. Wij verwijzen u graag naar de groen, rechterkolom: VitaliteitQuotient Toegelicht. Binnen deze kolom wordt elk van de 11 deelgebieden en de 3 hoofdgebieden nog eens toegelicht. 


20210301 Banner druppel HCP nieuwe pexels photo 3587015 drop in water V1Recent heeft Vitaliteit Groep Nederland ook het collectieve VQ geintroduceerd onder de naam Human Capital Performance. Klik op bovenstaande banner om naar de HCP-website te gaan.Opleiding VQ Expert
Heeft u als zelfstandig professional deze pagina gelezen? Wilt u werken met het VQ, binnen uw eigen praktijk of binnen de zakelijke markt (werkgevers en werknemers). Ga dan naar de pagina Opleidingen en check de opleidingsinformatie van Vitaliteit Groep Nederland.

Met de basisopleiding VQ Expert heeft u toegang tot specialisaties en kunt u werken binnen projecten van Human Capital Performance.